2010. február 18., csütörtök

Sweety donut á la Hungary, és tanács kérés

Vártam, vártam a napot, de helyette kaptam reggelre nagy ködöt, úgyhogy csak kénytelen voltam így fényképezni. Már tervben volt egy ideje, hogy kipróbálom, és meg is lett egy sweety donut, afféle nemzeti színekben, bár egész véletlenül, nem célzatosan. Csak épp ilyen színek voltak itthon. Annyiban lett más, hogy a zöld gyöngy nem tekla, úgyhogy picit más a mérete is, ezért a közepén két kását tettem mindenhol a csiszoltak közé, mert úgy éreztem, furin összehúzza, ha nem így teszem. Nyaklánca még nincs, azon még agyalok erőteljesen.
A mintát köszönöm Manonak!



No és akkor a kérdésem minden kedves segítőkész gyöngyöslány felé. :) Már egy ideje gondolkodom azon, hogy a szereléssel is megpróbálkozom, de nem tudom, hogy fogjak hozzá, milyen eszközök kellenek. Hallottam már hírét szerelőpálcának, de az így van, vagy egy drót, amit vágunk és kell hozzá csípőfogó is? Aztán van az a kúpos végű fogó is. De például az hogy megy, amikor a drót vége le van lapítva? Szóval minden érdekelne erről, hol lehet beszerezni az eszközöket, hobbiboltban, gyöngyös boltban, vagy barkácsboltban, és kb. mennyiért, hol olcsóbb stb. Előre is köszönöm a segítséget, jöhet akár e-mailben is, ha itt hozzászólás formájában hosszú lenne. :) Vagy akár elég nekem link is, ha valahol erről van írva, de én még nem találtam sajnos.

12 megjegyzés:

KataMűvek írta...

Szia!
Küldtem mailt :)

Edit írta...

Nagyon szép lett!!!

Tímea írta...

Nagyon szép!!!

Cirelin írta...

Kata: Köszönöm, meg is kukkantottam az e-mailt, és már keresgélem hol tudok nem olyan drágán eszközöket szerezni. :) Mostmár elhatároztam magam, szerelés lesz és kész. ^^

Edit, Mandy, Tímea: Köszönöm, örülök, hogy tetszik. :)
Van egy kis kokárda beütése egyre inkább úgy érzem. :)

Ági mama írta...

Csodálatos lett!!

Unknown írta...

Szintén ment a mail:)

Süni írta...

Szuper jo lett :) Tetszik, ahogy kreativan veszed az akadalyokat :)

Egy dolgot azert had szoljak hozza. Az eredeti Sweety donut mintat Dobos Eva keszitette. Ugy gondolom, hogy ha megkoszonted annak aki oda adta Neked a mintat, akkor sem artana megemliteni a minta keszitojet is. Persze gyongyos korokben mindenki tudja kie ez a minta, de szerintem ez a legkevesebb :)
Felreertes ne essek, nem kotekedni szeretnek, csak megelozni a problemakat (mert volt mar ilyenbol sajnos masnak gondja).

Ha esetleg meg kerdesed van a szerszamokat, szerelopalcakat es egyebeket illetoen en is szivesen segitek :) csak mivel mostansag ritkan blogolok igy ritkan olvasok is sajnos.

Süni írta...

Na megint en vagyok! Kicsit el vagyok ma varazsolva. Szoval a Sweety donut nem Dobos Eva, hanem KKriszta mintaja. Bocsi :)

Cirelin írta...

Oh, én nem tudom annyira még ezeket a dolgokat, Manonál láttam, ő Kriszta nem? Még nem vagyok otthon ezekben a berkekben, de bárkié is, én nagyon hálás vagyok érte, és nem szeretnék senkinek sem rosszat okozni, ha netán rossz nevet írok ki, szóval bárki szólhat nyugodtan! :)

Süni írta...

Igen igen, o az, csak Suni neha kisse szorakozott :) A korral jar, bocsi :))

Unknown írta...

gyongyudvar.hu itt elég kedvező áron juthatsz hozzá mindenféle gyöngyös kellékeknek. Ez egy csak webes áruház, de te is pesti vagy, biztos meg tudjátok beszélni a személyes átvételt.
Én mindig ott vásárolok, nagyon széles a kínálat, a fogókat meg nem láttam sehol olcsóbban.

Szép a sweety-d, igazi márciusi hangulat keveredik... Ez valóban KKriszta találmánya, őa a Mano.
Sok sikeres szerelést!
Üdv!

Cirelin írta...

Köszönöm Panka, mindenképpen megkukkantom. :)