2010. június 17., csütörtök

Egy kis új, egy kis régi, egy kis kék...

Nem esküvőre készülök, az már meg volt. ^^ Csak ebben a füliben van kék is, régi is új is. :) A régi a csavaros minta, az új a befoglalás ötlete. Már régebben is agyaltam, hogy ilyen kis díszkövet befoglalok gyurmába, de az első nem sikerült annyira jól szerintem. Aztán tovább gondoltam a dolgot, láttam Jucinál a szuper gyűrűket, és bevillant a dolog. Így született ez a füli, lila-kék kombinációval, amit nagyon szeretek. :)
Aztán mivel maradt a lila-kék csavarosból, ezért csináltam hozzá egy szilvás-áfonyás fagyit is. :)

22 megjegyzés:

Ági írta...

de szépek :) az a felső nagyon tetszik :) de a fagyi is jó.

bubble írta...

ötletesek az alkotásaid...

Cirelin írta...

Juci: A ... miatt most nem nagyon értem, ez negatív jellegű hozzászólás volt?

bubble írta...

igen, van benne némi cinizmus

Cirelin írta...

És ennek mi az oka, azt szabad tudni?

bubble írta...

Nem tudom, miért kell ezt magyarázni. Szerintem elég világos.

Cirelin írta...

Nem, nekem egyáltalán nem világos. Én kiemeltelek téged fent, hogy láttam nálad a gyűrűket. Ez más, mint a gyűrűk, mert lényegében befoglalás, nincs ragasztva, és nem gyűrű.
Nálad ezek a gyűrűk először június 4-én jelentek meg, én ellenben május 3-án már elővettem azt az ötletet, hogy megpróbálom ezt a díszgyöngyöt és a gyurmát kombinálni ld. itt:
http://cirelin.blogspot.com/2010/05/befoglalas-gyurmaval.html
Ezek miatt igenis nem értem, hogy mi a gondod, mert nem hinném hogy te tudod mit tettél volna a spanyol viasszal. :) Főleg, hogy én nálad előbb próbálkoztam a gyurma és a díszgyöngy kombinálásával. :)

bubble írta...

A kiemelés azért egy linket is megérdemelt volna szerintem, mert nem hiszem, hogy feltétlenül ugyanaz az olvasótáborunk. Egy szót sem említettem a spanyol viaszról, és nem is arról van szó, hogy ugyanazt a technikát alkalmazod. Konkrétan az a problémám, hogy nem ez az első eset, hogy hétfőn valaki közzé tesz egy formát vagy figurát, kedden te is megcsinálod. Persze, mondhatod, hogy "de hát ez teljesen más, és más színű, lógós és nem bedugós stb.", de lényegében az, hogy rögtön akarsz te is olyat, amit más tegnap megcsinált, már árulkodik némi ötlettelenségtől. (a csigavonalas befoglalás, a rózsa, valamint a gyakorlatilag más színekből összeállított pillangó dátumait hadd ne hozzam fel- itt szerintem többek nevében szólhatok)
Nem orr alá dörgölni kell a dátumokat, előbb kicsit magunkba kéne nézni, elgondolkodni etikáról, a másik munkájának a tiszteletéről és arról, hogy lényegében egy közösség vagyunk, némileg alkotótársunkat is becsüljük már meg egy kicsit...

Timi írta...

Túlzottan nem szeretem a sárdobálást, de úgy érzem, hogy a "spanyol viaszos" beszólás valóban nem jogos. A csigavonalas befoglalás nekem is szemet szúrt anno, de nem akartam kötözködni. Viszont akkor írtam ki a blogomba, hogy ha valaki ötletet kap tőlem, akkor legalább hivatkozzon. Az a minimum, hogy belinkeljük egymást.

Nem kell megsértődni senki véleményén - szerinte -.

Cirelin írta...

Azért ez vicces, és talán mielőtt megszólalsz utána nézhetnél a dolgoknak. :) Máskor javaslom. ^^
Én minden esetben, amikor egy mintát pl. gyöngyök esetén alkalmazok belinkelem az adott oldalt, most ez elmaradt, de ez miatt nem hiszem, hogy megkövezhető lennék, mivel egy esetről van szó. Mint mondtam volt én előbb próbáltam ki ezt a technikát, tehát nem értem milyen alapon mondod, hogy te húde, ha egyszer ez nálam volt előbb, mint nálad, ennyi erővel én is írhattam volna be hozzád, hogy de kreatív a díszgyöngy használata. :)
A rózsát tudtommal már nagyon sokan csinálták meg, és nem egy hete, hanem hónapokkal ezelőtt, ezen kívül mint ahogy a blogomban írtam nekem kb. két hónapja van deviantartról (nem magyar blogról!) egy rózsa tutorialom, és ez alapján csináltam rózsát, nem mellesleg újfent egész máshogy, mint másoknál, nem gyűrű, nem bedugós füli stb.
Csigavonalas befoglalást én egyébként még nem láttam máshol... tehát ezt a részt nem is értem. Bár gondolom az eszedbe sem jut, hogy ugyanaz a dolog két embernek is eszébe juthat. :)
Pillangót szintén hetekkel ezelőtt mentettem le a gépemre történetesen Meskáról, és nem tudom már, hogy kitől, és mellesleg azért készült, mert pillangót kért tőlem valaki rendelésre. Tehát még csak nem is azért, mert valahol láttam, hanem mert kérték, és ezért próbáltam ki.
Nem hinném ezen kívül, hogy bármelyik gyurmámnál feltüntettem azt, hogy egyedi ötlet, vagy bármi, mindenhol írom, hogy előttem láttam már sok helyen ilyet, és most én is kipróbáltam. Hadd ne kelljen minden alkalommal minden blogot belinkelnem, amikor olyat formát, mintát alkalmazok, amit előttem már kipróbáltam 10-en.

Cirelin írta...

Cserfescsillag: Szerintem egy csigavonal nem olyan egyedi ötlet, hogy soha senkinek nem juthat utána eszébe. :)
És mint ahogy fentebb is írtam, van hogy lementek egy képet, ami megtetszik, és azon pl. nincs név, vagy nincs blogcím, ezért később nem tudom már, hogy kié volt.

Én itt ki is jelentem, hogy ha valaki netán olyat, vagy hasonlót készít, mint én, nem kell engem belinkelnie, mert szerintem elég sokan foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, akár gyurma, akár gyöngy, hogy annak ne legyen esélye, hogy két embernek ugyanaz jut eszébe. Szerintem azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy amikor gyurmáznak legalább 20-an, akiknek én nézegetem pl. a blogját, akkor abból a 20-ból soha sincsen semmilyen átfedés, és senkit nem ihlet meg ugyanaz a forma, vagy ötlet, és ezért nem csinál mondjuk hasonlót.

Timi írta...

Én nem voltam cinikus, de azért ha már ilyen hangnemben válaszolsz, akkor engedtessék megjegyezni: nem a csigavonal az egyedi. Feltettem a fotót a fülbevalóról, és rövidesen megjelent itt is (más színekkel). Ami nem is lenne baj, csak nálunk "gyurmásoknál" szokás utalni egymásra.

Én is mentettem már le fotókat. Az a minimum, hogy felírtam, hogy kitől.

Részemről a téma lezárva. A legjobb védekezés nem mindig a támadás.

Cirelin írta...

Én továbbra is azt tudom mondani, hogy NEM láttam nálad csigavonalat, és nem az alapján csináltam az enyémet.

És azért van a hangnem, mert tudom mi a szokás, mint mondtam a gyöngyös közösségben is mindig belinkelem a dolgokat, de egy csigavonal nem olyan túlontúl eredeti dolog, hogy másnak nem juthat eszébe. Millió csigavonalat láttam már gyöngyből, drótból, minden féléből. Az nem jut eszedbe, hogy én mondjuk drótos csigavonalat láttam, az adta az ötletet, ami alapján megcsináltam a sajátomat?

Azt hiszem, hogy az egy elég nagy szintű arroganciáról árulkodik, és nem a részemről, hogy van, aki azt hiszi magáról, hogy kitalál valamit, és az soha másnak nem juthat eszébe. Ezzel van itt a baj úgy hiszem.

Én a magam részéről nem támadtam, hanem érveltem, de az érveim nagy részére nem kaptam érdemi választ, csak ugyanazoknak a dolgoknak a szajkózását, amit nem tartok sem logikusnak, sem fer dolognak.

bubble írta...

Te állítod most, hogy a technikát te találtad fel, és én vagyok aki másol téged...
Amint látod, nem vagyok rendszeres olvasód, nem követem a blogodat, egy másik bloggertől jutottam hozzád. Így talán előfordulhat, hogy én nem láttam a te előző befoglalásodat. Te viszont rendszeresen jársz nálam, így tudhattad, hogy én ezekkel a termékekkel tértem vissza meskára egy rakás csalódás után... ezért érintett rosszul, hogy rögtön te is feltetted a boltodba.
Értsd meg kérlek, én nem kikérem magamnak a technikát, nem erről írtam. Használd, alkalmazd, próbáld ki. De nem kell azért rózsát csinálni, mert mindenki azt csinál....
Én is készítettem pillangót, rózsát, 1-1,5 évvel ezelőtt, és senkinek nem hánytam a szemére, hiszen jól tudom hogy nem én csináltam ezeket először. Ez a téma is kimeríthető, elég nehéz már újat mutatni.

A minták letöltéséhez csak annyit, hogy épp erről beszélek... tiszteljük már annyira a másikat, hogy legalább megjegyezzük, hogy tőle töltjük le a mintát, hogy ha már mindenképpen bemutatnánk a blogunkban, akkor tudjunk kire hivatkozni.

Timi írta...

Hihi, még én vagyok arrogáns! :D Ez azért vicces...

bubble írta...

Te sem gondolhatod komolyan, hogy azzal van a baj, hogy kinek jut eszébe előbb... ha rémlik esetleg valami én hoztam létre a gyurmás blogot, nagyon sokat dolgoztam és a mai napig dolgozom vele. Ide folyamatosan mintákat és tutorialokat töltök fel, hogy ezekből lehessen tanulni, ráadásul nem sajátok. De pont ez a lényeg, hogy a tutorialt azért rakják fel a netre, hogy más is elkészíthesse. Ilyen egy rózsa például. Ezzel nincs is probléma. Csak nem kell akkor nekem is eladni, ha más is eladja már az övét...

Az etikátlan viselkedéssel volt a problémám... te tudtad, hogy én ezt meskás újdonságként mutattam be. Ennyi.

Annak a 20 gyurmásnak pedig akiket követsz, igenis illik megtanulni a nevét és ha - ahogy te mondod- megihlet a munkája és elkészíted a saját színedben, akkor megtisztelheted azzal, hogy belinkeled őt a 'láttam már valahol' helyett.

Cirelin írta...

Értem, tehát ha egy üzlet csinál egy új pólót, akkor egy másik üzlet ne csináljon új pólót, mert az előbbi épp most adott ki? :)
Ha te engem konkurenciának érzel, mert csináltam egy fülbevalót (te tudtommal gyűrűket csináltál), akkor ezt sajnálom. Én nem attól teszem függővé, hogy mit csinálok, és mit teszek fel meskára, hogy mást mit csinál, és ez továbbra is így fog maradni.

Ezen kívül pedig, mint mondtam egyszer nem tettem ki linket, máris leszakadt a plafon, picit vicces.

Mindegy, én ide többet nem írok, mert nem fogom azért tönkretenni az estémet, mert vannak, akik úgy érzik más nem találhat ki semmit, és azért mert ők korábban elkezdtek valamit, akkor innentől várni kell a másiknak fél évet, hogy ő is azt kipróbálhassa, még akkor is, ha máshogy csinálja.
Sajnos a piac ilyen, ha belegondolsz a Meki és a Burger is hambugert árul és a vevő dönti el, hogy melyiknél veszi meg, mert melyik ízlik neki jobban. Nem tudok sem íratlan szabályról, sem másról, ami azt jelezné, hogy ha valaki készített egy rózsát, vagy egy gyűrűt, akkor én ne tehetnék hasonlót, csak picit máshogy. Majd a vevő eldönti, hogy melyiket veszi meg. Ezt hívják piacnak, üzletnek, és még sorolhatnám.

Kaen írta...

Kedves jucii. Szerintem ha bármilyen termékre rákeresel a google-ben, több ezer találatot ad ki. Tehát nem lehet azt vélelmezni, hogy ha egy valaki már értékesített egy bizonyos dolgot, akkor mindenki másnak linkelnie kell az eredeti illetőt. Ha mindig mindenki figyelne mindenkire (ami jelzem itt megtörtént utalással) akkor az őskorban lenne a kommunikáció, és a technika is. Köszöntem.

bubble írta...

Az a baj, hogy teljesen másról beszélsz. Nem vádoltalak meg másolással, nem mondtam, hogy én találtam ki a technikát és ne csináld.
Látom, hogy mást csinálsz és máshogy, igen azzal van a bajom, hogy rögtön le kell csapni mindenre.
Tölsd fel a blogodra, mutasd be a saját elképzelesedet, de egy kicsit figyelj a másikra is...

A cinikus megjegyzésem arra vonatkozott, hogy kicsit el kéne gondolkozni, hogy hová tartunk.
A piac is azért tart itt, mert fontos emberi alapelveket hagytak figyelmen kívül a szereplőik. Tömegcikkek mindenütt, és csak állsz a polc előtt, hogy most mi alapján válassz, mert mind ugyanazt tudja...
A példáddal élve: Ha egyvalaki csinál pólót, attól még nem kell pólóval elárasztani a piacot...

bubble írta...

Kedves Kaen. Kiéleződött a linkelésre a dolog Cirelinnél is, az csupán egy észrevétel. Gondolom, te sem ismered a blogomat, így a jucii név sem mondott neked sokat... Én azt a blogtársamat, akit ajánlani szeretnék, mert tetszett a munkája és megihletett, azt minimum belinkelem, hogy ha más esetleg kíváncsi az ő munkájára is, meg tudja nézni. Nem állítom, hogy ha linkelt volna, akkor többen kattintanak a blogomra, de én ezt tényleg a másik munkája iránti tiszteletnek tudom be.
Nem gondolom, hogy feltétlenül az eredeti alkotót kell belinkelnie mindenkinek, hiszen egy idő után úgyis követhetetlen, ahogyan ez esetben is, hiszen én sem állítottam, hogy enyém az ötlet. Nem kizárt, hogy valaki bárhol a világban csinált már ilyet. Előfordulhat, hogy elmarad a linkelés, persze. De én éppen ezért nem is erre éleztem ki a mondanivalómat.
:)

Cirelin írta...

Egyébiránt drága Jucii, ha az elején normálisan szólsz emberi értelemben, nem pedig cinikus jelzéssel és célozgatással, akkor szimplán beteszem a linket és kész, mert gondolom az "elfelejtettem, mert késő van, és fárasztó napom volt" fel sem merült benned. :)

bubble írta...

Egy dolgot érts már meg, kérlek. Nem a linkelés volt a probléma, kiélezted erre a dolgokat, mert ez ellen tudsz védekezni.
NEM vádoltalak másolással, NEM mondtam, hogy az én technikám, NEM mondtam, hogy ne csináld kedved szerint!

Szerintem emberi módon tettem egy megjegyzést, hogy nem tetszik a magatartásod.Ennyi