2010. június 30., szerda

Forrócsoki narancskarikával

Sikerült legalább ezt összeszerelnem, és lefényképeznem. Már ez is valami. :) Egy pizzaszeletem meg közben sajnos eltört, mert a szerelőkarikám valami szörnyű volt, túl vastag, és erős, alapvetően maximum medálhoz lesz jó, gyurmához semmiképpen.
Szóval most ezt tudom mutatni, piros bögre forrócsokival, pöttyökkel és narancskarikával. :)

2010. június 28., hétfő

Egy nyaki+füli és egy palitorta

Készültek gyurmák is, de nem volt még időm/energiám összeszerelni őket. Remélhetőleg majd holnap, és akkor mutatok képeket. :) Végre szép az idő, lehet értelmes fotókat készíteni. A hétvége elég zsúfolt volt, tegnap tartottuk a férjem névnapját, amire jöttek a szüleim és a húgom Dunaújvárosból. Most taliztak először az állatsereglettel, de jól összebarátkoztak. Még Sunny a cicánk sem bújt el, hanem a vége felé már ott aludt a kanapén apu és a húgom között. Fejlődik a cica. :)
Egy nyaki+füli párost tudok most mutatni. Anyu még két hete adott nekem három nyakláncot, amiket felfűzött ilyen jó hosszúra, de úgy nem szereti hordani, szóval megkért, hogy fűzzem fel valahogy több sorosra. Ilyen lett és még egy fülbevaló is készült hozzá. :) Még lesz majd egy narancs és egy citromsárga.
Ezen kívül palacsinta tortát csináltunk, a párom kente, én meg csináltam rá a krémet (ez az első csoki krémem, és finoooom lett :)) és a rózsák most nem gyurmából, hanem marcipánból készültek szintén saját kezűleg. :)

Játékra fel! :)

Megint játszom, próba cseresznye. :)

Először is játék Kalexnél, ahol táskát lehet nyerni, nekem pedig még mindig nincs egy valamire való tatyóm, bár jóóó sok hozzászólás született, ezért kicsi az esély, de ki tudja. :)

Aztán játék Dórinál is, akinek egy éves lett a meska boltja. :)

2010. június 26., szombat

Narancsos muffin

A narancs rudamból több is lett, még így is maradt egy kevés, ezért gondoltam csinálok egy narancsos muffint is, mert miért is ne. Azt hiszem ez lett az addigi legjobb muffin, ami kikerült a kezeim közül, hasznos tehát a minél jobban díszítettség. :)

2010. június 25., péntek

VB láz :)

Beindult a foci vb, amit nézegetek a párommal, bár én annyira nem értek hozzá, de alapvetően szeretem a focit. :) Ezért is gondoltam rá, hogy csinálok valami focisat, hiszen hölgyek is szerethetik ezt a sportot, annak ellenére, hogy inkább a férfiak részéről emelik ki. Elsőre egy brazil foci mez készült. :)

2010. június 24., csütörtök

Naracsos-csokis tortácskák

Ezek a narancskarikák olyanok voltak nekem gyurmából, mint gyöngyből a shy smile. Sokáig szemeztem az elkészítésével, de valahogy mindig kimaradt. Na de végre ez is meg lett. :) Ha már lett sok narancs karikám, akkor készült belőle narancsos-csoki torta, egész guszta lett. :) Minden páros kicsit már lett, mert mégse legyenek tök egyformák. Erre most büszke vagyok. :)

2010. június 23., szerda

Perecke :)

Elkészült ma pár úúúj, de még nem volt időm összeszerelni, és fényképezni végképp, ezért egyelőre mutatok egy múlthetit, amit viszont volt időm összeszerelni, és végre süt a nap! :) Bár most épp nem, de állítólag a héten már csak elszórtan várható eső és felhő, vasárnaptól pedig talán megint jó idő kezdődik. Azért ideje lenne már lassan június végén, ha nem őszi időnk lenne. :S
No, de akkor itt van egy kis sós perec. Tudom, hogy ilyet már nagyon sokan csináltak, de akkor is ki kellett próbálnom. :)

2010. június 22., kedd

Még élek :)

Tele vagyok ötletekkel, de se időm, se erőm. Az idő is rettentő lehangoló, és mivel fáradt vagyok, sokszor úgy semmihez sincs kedvem. Viszont ma ennek ellenére is elmentünk a gyurma beszerző helyre, ahol meg kiderült, hogy az olcsó gyurma kimenőben van, és már nem lesz többet. Pech, és szomorúúúú. De legalább az utolsó pirosat gyorsan megszereztem magamnak. :) Holnap viszont már, ha törik, ha szakad gyurmázok, és akkor is fényképezek, ha ilyen csúnya idő van, max. ha végre süt majd egy kis nap, akkor újra fotózom a dolgokat. Megihletett a kajálás, szóval jönnek még ehető dolgok. :D Aztán persze a foci VB is, szóval jönnek focis dolgok, és tervben van karkötő, nyaklánc is, szóval ötletek vannak, már csak kéne egy kis nyár, hogy feldobja a kedvem. :)
Addig mutatok egy-két régebben készült fotót, amik szerintem egész jól sikerültek, hogy valami mégis csak legyen itt. :)


A gondolkodó


Kukuccs :)


Lepkécske


Szelíd fehér farkas


Zsiráf portré


Fifi, az előző cicánk

2010. június 20., vasárnap

Alma és cseris muffin

Ők is még pár napja készültek, bár az alma nem lett olyan, amilyennek képzeltem. A párom ki is fejtette, hogy szerinte melyik gyurmáim a legjobbak, azok, amik jó aprólékosak és minél szöszmötölősebbek. Hát igen, ebben van valami, de nem lehet mind olyan, mert akkor lefáradok. :) Meg végülis ízlések és pofonok, vittek már el olyan fülit is, ami szerintem elég egyszerű darab volt, és mégis kellett belőle kettő is. :) Mindenesetre mutatom ezeket, aztán hétfőn remélem készülnek már újabbak is, mert tegnap Vasasnap, ami szuper volt, még meg sem áztunk, ma pedig jönnek a gyerkőcök szerepjátékra. :)

2010. június 19., szombat

Köszönet!

Köszönöm a kedves szavakat, és az e-mail-eket, amiket kaptam. Fogok rájuk válaszolni, de tegnap sem voltam itthon, ma sem leszek estig, és holnapra is baráti társasággal programom van. Kicsit zsúfolt a hétvége. :)
Nem hagyom abba a blogolást, tudom, hogy nem kellett volna a szívemre venni a dolgot, de azért akárhogy is, nehéz az ilyesmit máshogy kezelni, még ha az ember próbálja is.
Ahogy lentebb írtam hozzászólás formájában, a hobbimat amúgy sem vehette volna el senki, viszont arra nincs szükség, hogy bárki is rossz éjszakát okozzon bármilyen burkolt, vagy cinikus megjegyzéssel. Aki akar valamit mondani, az tegye nyíltan. :) Továbbra is fogok gyurmázni, és biztosan lesz még olyan, hogy elkészítek valamit, amit már már csinált, vagy tudat alatt jön tőle az ötlet, vagy nem is tőle jön. Ezzel nem tudok mit csinálni, nem tudok minden alkalommal mindig mindenkit belinkelni, de azért láthatóan igyekszem megtisztelni másokat. Köszönöm a kedves visszajelzéseket, miszerint azért sok egyéni ötletem is van, ez megerősített abban, hogy végülis jó úton haladok. :)

Meskára úgy hiszem bárki azt tesz fel, amit akar, hiszen eleve nem egy olyan bevételi forrás, ami rettentően megkárosítana mást, ha két hasonló termék van, de nem is egyforma. :) Szerintem Sajni neked se legyen olyan, hogy valamit azért nem teszel fel, mert más már megcsinálta előtted két nappal, hiszen a gyurma pont egy olyan dolog, amit a körülöttünk lévő tárgyak ihletnek, tehát bármikor eszébe juthat két embernek teljesen ugyanaz. Mutasd meg bátran! :)
Jucii blogját levettem a bloglistámról, és nem fogom nézegeti miket csinál, így végképp fel sem merülhet benn, hogy e miatt jelenik meg nálam pont ekkor valami, mert nála láttam. Cserfescsillagot is levettem, de ha jól sejtem ő írt nekem e-mailt, tehát őt vissza fogom tenni, de nem ma, mert 8-kor indulni kell itthonról. Ha máskor cinikus, burkolt bejegyzést kapok, azt egyszerűen törölni fogom, és nem fogok vele foglalkozni, hogy máskor ilyen ne legyen, az jön olvasni ide, aki akar. Aki nem, az ne tegye.

Még egyszer köszönöm. :) Zárás képpen pedig egy szendvics, még pár napja készült, és persze amit már szintén tuti sokan megcsináltak.

És még utóiratként, amit viccesnek érzek picit. ^^ A blogom látogatottsága ebben a két napban, amíg ezek a történések voltak, most volt eddig a legnagyobb. Kimagaslóan, tehát szinte kétszer annyi frissítés, nézegetés volt a blogomon a viták alatt, tehát végülis mondhatni hasznos is volt valahol, ha úgy vesszük.

2010. június 17., csütörtök

Válaszút előtt

Nos az alábbi bejegyzés hozzászólásai alapján egy kis lelki rész jön. Vicces, mert épp nem olyan régen történt egy eset, amit nem szép dolognak tartottam. Megvádoltak deviantarton egy elég híres festőművészt, hogy másoktól lop elemeket. Ez a festőművész nem sokkal később törölte a képei nagy részét deviantartról, és jelezte, hogy ő ennek fényében csak a megrendelőivel fog innentől kapcsolatot tartani, és nem érdeklik az ilyen emberek. Nem gondoltam volna, hogy én is eljutok erre a szintre.

Aki ismer, az azt hiszem alkothat rólam véleményt, ami viszont nem, annak szerintem nincs joga megvádolni sem lopással, sem semmi mással. Az életem során elég sok olyan dolog ért már, ami kellőképpen tönkre tette 1-1 estémet és elég csúnya lelki sebeket okozott, épp ezért egyre erősebb védőburkot építettem ki, amiből sajnos a mai napig kitámadok, ha valaki bánt, de egyre jobban kezdem megtanulni, hogy ennek semmi értelme. Vannak emberek, akikkel teljességgel logikátlan leállni vitázni, vagy veszekedni, és bármi hasonló. Ha tehetem inkább én távozom az adott közegből, vagy ha az a saját közegem, mint a klubbunk, akkor a delikvensnek köszönjük meg a részvételét.

A gyöngyös közösségben úgy éreztem, hogy olyan embereket ismertem meg, akik kedvesek, támogatnak másokat, egy jó közösség, pedig már sok olyan közösségnek voltam a tagja, amiről ez nem mondható el. Ahol megkeseredett, egymást vérét szívó emberek voltak. Gondoltam, hogy ez más és azt hiszem ezt továbbra is tartom. Aztán elkezdtem gyurmázni. A gyurmázásom legelején nem igazán néztem még meg túl sok blogot, mivel nem is nagyon tudtam róluk, de megtetszett a technika, és mint mindenkinek nekem is elindult a fantáziám. Hoztam létre dolgokat, amiket a környezetem, vagy gyöngyös dolgok ihlettek, és mégis ezek után megvádolnak azzal, hogy mástól másoltam pár nap eltéréssel. Nem kell mondanom azt hiszem, hogy ez milyen érzés.
Én ehhez a bejegyzéshez nem kérek semmilyen hozzászólást, hogy de-de nem szabad ilyet csinálni, meg ne sértődj már meg, mert az ilyesmit előre jelezném, hogy törölni fogom. Nincs rá szükségem, bántottak már elegen ahhoz, hogy ebből többet ne kérjek. El fogom dönteni, hogy ezt a blogot vezetni fogom-e tovább, ez még majd kiderül, ha nem fogom, akkor sem állok le azzal a hobbival, ami örömet okoz, akkor sem, ha másoknak ez talán jobb lenne, mert netán nem érzik magukat elég jónak ahhoz, hogy konkurenciának tekintsenek, vagy én nem tudom. Ha más nem, akkor facebook-on, és a barátaimnak fogom megmutatni azt, amit alkotok, majd még meglátom.

Sajnos az ember újra és újra csalódik olyan közösségekben, melyekben azt hitte, hogy nem fog. Mindig tévedek, mert mindig hamis illuziókat táplálok az emberek felé, de sajnos nagyon kevés igazán jólelkű, vagy önzetlen ember van a világon, ezt sokszor tapasztalom...tudjátok, akinek nem inge. Nem hiszem, hogy ha valaki valamit tesz, akkor mindig onnantól az ő nevét mindenhol fel kell tűntetni, ha valaki olyat csinál, mint ő, főleg ha más úton jutott eszébe ugyanaz. Én lehet, hogy buta és naiv ember vagyok, de engem egyáltalán nem zavar, ha akár olyasmit, amit én találtam ki, akár bármi mást valaki alkalmaz, és engem nem említ meg. Talán erre jó példa, hogy több, mint 3 éve vezetünk a férjemmel egy klubbot gyerekeknek hobbiból, ingyen és bérmentve, szervezünk találkozókat és táborokat olyan fiataloknak, akik a maguk közösségében nem érzik jól magukat. Néha remélem, hogy amit én próbálok adni másoknak, azt időnként én is visszakapom, e helyett folyton belebotlom olyan emberekbe, akik támadóak, bántóak mással szemben, akik nem képesek normális véleményt írni, csak célozgatnak, meg cinikus megjegyzések mögé bújnak. Akik nem jelzik az első hibádnál a szemedbe, hogy máshogy kéne. Hiszen hogy is menne logikusan valami? Ha nem tetszik, szólsz a másiknak. Nem pedig hetekkel, hónapokkal később zúdítod rá, mert épp más is beszólt neki, hogy akkor rúgjuk már többen is. Ez a mások butasága, hogy nem szólnak, ha valami nem tetszik neki. Volt már nekem olyan bejegyzésem, ahol rossz nevet írntam, hogy kié a minta. Szóltak, átírtam, ez ennyire egyszerű, és véleményem szerint így gerinces.

Mindenesetre viszlát egy időre, vagy végleg, meglátjuk.

Egy kis új, egy kis régi, egy kis kék...

Nem esküvőre készülök, az már meg volt. ^^ Csak ebben a füliben van kék is, régi is új is. :) A régi a csavaros minta, az új a befoglalás ötlete. Már régebben is agyaltam, hogy ilyen kis díszkövet befoglalok gyurmába, de az első nem sikerült annyira jól szerintem. Aztán tovább gondoltam a dolgot, láttam Jucinál a szuper gyűrűket, és bevillant a dolog. Így született ez a füli, lila-kék kombinációval, amit nagyon szeretek. :)
Aztán mivel maradt a lila-kék csavarosból, ezért csináltam hozzá egy szilvás-áfonyás fagyit is. :)

Irány a strand...

...ha megint jobb idő lesz persze. :)
Azért a múlt heti nagy melegek már kötelezővé tették, hogy ezeket a füliket elkészítsem. Régóta tervben voltam a strandpapucsok, és végre sikerült is. :)
Most pedig jöhet a menet, palacsinta sütés következik, ha már hűvösebb van a lakásban, mert múlt héten esélyem nem volt rá a hőség miatt.

2010. június 16., szerda

Az első három részes szettem

Ő is elkészült. :) Eddig általában csak füli-medál párosok jöttek ki a kezem közül, de most előbb készült el a karkötő, és gondoltam kap egy medált és egy egyszerű kis fülit, így lettek ők. :) Narancs és lila párosítása, a lila a férjem ötlete volt, ő választotta a boltban, de jól választott, szerintem pofás lett. :)

2010. június 15., kedd

Pillangó

Ez is már régóta tervben van, és végül csak elkészült. Kicsit mostanában hűvösebb az idő, így tudok gyurmázni, nem sülök meg közben. :) Gondolkodtam rajta nagyon, hogy a csápjai miből legyenek, de végülis a drótnál maradtam. Ha lenne fekete gyurmám, akkor szemet is kapott volna, de sajnos nincs, így szemtelen maradt. :)

Aztán készült még nyalóka is. :)

2010. június 14., hétfő

Arany és ezüst találkozása

Nagyon ritkán csinálok karkötőket, nem tudom miért van, de valahogy mindig így jön ki. Most mégis a meccsek közben kézre áll a dolog, így készült ez is, azt hiszem a nigéria-argentina találkozó alatt. :) Nagyon szépen szikrázik a napsütésben, férjecském kimondottan megdicsérte, hogy nagyon szép lett, nekem is tetszik. :) Szeretem is ezt a mintát, szépen lehet vele haladni, és szuper végeredményt ad. :)