2010. február 27., szombat

Földgömbös és kérdés

Jaj úúúgy örülök, hogy az arany füli sokaknak tetszett, az nekem is most nagy kedvenc lett, köszönöm a kommenteket. :) Most egy kis egyszerűbbet hoztam, sima szerelés, olyan földgömb hatása van a gyöngynek. Párocskám választotta, jó méretes. Muszáj voltam hurkos pálcára tenni, mert a lapított végünk lazán átment a kis földgömb-bumszli.
Csinálgattam ám mást is, de épp akkor sütött ki a nap, amikor indultunk a moziba, szóval csak ezt a fülit tudtam gyorsan lekapni, és mentünk is. A villámtolvajt néztük, egész jó volt, bár azért nem ájultam el tőle, de tetszett, szombat esti film-félének jó. :)
Két kép lett, az első adja vissza jobban a színeket, viszont a második meg egy fokkal élesebbre sikerült, ezért került ide mindkettő.



Plusz kérdés a végére:
Azon agyalok, hogy Meskára tegyek-e fel dolgokat, de még bizonytalan vagyok. Mennyire van értelme? Ti mennyire Meskáztok, mennyire veszik ott meg az ékszereket? Sok látogatója és vásárlója van? Vagy ez teljesen ízlés függő, hogy épp ki mit vesz meg, szóval meséljetek, milyen a Meska. :)

2010. február 26., péntek

Arany füli

Tegnap délután végre picit kisütött a nap, aminek nagyon örültem, úgyhogy a tegnap említett arany színű fülit megpróbáltam lefotózni, de sokkal jobbra így sem sikerült. Élőben nagyon szép, csillogós, meg minden, de a kép valahogy nem adja vissza igazán, de ez van. :)
És mikor hazaértem kis boríték is várt. Nem régiben amennyit legalábbis tudtam segítettem Zoknis Pankának, na nem az ajándék miatt, de mégis hihetetlenül aranyos volt, mert így is küldött. Ez végképp felvillanyozta a tegnapi napot, ami régóta az egyik legjobban sikerült napom lett, úgyhogy ez úton is köszönöm neki még egyszer! Kaptam olyan kis kupakokat gyöngyhöz, nem tudom mi a nevük, amit épp jól is jött, és lógókat, de majd lesz fotó, csak most megint rém borús az ég, és jó eséllyel nem sok látszana rendesen belőle.

És akkor a füli. A minta Diától van, de persze megint más gyöngyméretekkel dolgoztam, ami itthon volt, ezért annyiban lett más, hogy csak egyszer mentem végig a bogyókon az apró gyönggyel.



2010. február 25., csütörtök

Újabb díj :)

Melindától kaptam meg a második díjamat, amit ez úton is nagyon köszönök neki. Egyre többször érzem úgy, hogy remek társaságba csöppentem így a gyöngyösök között. :) Még, ha csak így virtuálisan is!



Újabb 7 dolgot kéne akkor magamról összeszedni, megpróbáljuk. :)

- Imádom a Gyűrűk urát, mind könyvben, mint filmben, csodás világ és történet!

- Remélem az első babánk lány lesz majd, mert a párom nagyon szeretné, ha lány lenne, én is örülnék neki, de persze, ha fiú lesz is nagyon fogjuk szeretni.

- Szeretném, ha végre szépen beindulna az életünk, és talán ennek első jele, hogy ma nagyon jó napom volt, amire már egész rég került sor. Kisütött a nap, nem csak az égen. :)

- Szeretek nagyokat sétálni, és végre jön a jó idő, erre lesz is lehetőség.

- Remélem eljutok még a tengerhez, és sikerül minél többet látni a világ szépségeiből!

- Imádom a színeket, múlik a tél, egyre több szín költözik a világba, veti le mindenki a fekete kabátokat!

- És végezetül fini kolbászt hozott vacsira a párom, úgyhogy most irány a kicsit kései vacsi. :)

És akiknek tovább adom: (úgy láttam nekik még nincs)
Emmike (új blogger, de nagyon szép dolgokat készít)
Johanna (nála is remek dolgokat láttam eddig :))
Schnappy (Nagyon szép fémes dolgokat készít, de még csak most találtam a blogjára, innentől viszont nézegetni fogom)

Őket találtam így hirtelen, de természetesen jár mindenkinek, aki szépeket alkot, és nagyon sok ilyen hölgyeményt ismertem meg, illetve a blogjukat. :)

A szabályok:
- kiteszem a logót a blogomba
- belinkelem azt a személyt, akitől kaptam
- írok magamról 7 dolgot
- megnevezek 5 blogot
- belinkelem a blogokat
- üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek.

Nyelves bogyó és barna medál

Továbbra sem akar sütni a nap sajnos, pedig nagyon szeretném, de még várnom kell rá. Viszont már muszáj voltam fényképezni, úgyhogy nem lettek a legjobbak a képek, de nézzétek el nekem, azért remélem így is elviselhető. :) Több mindennel is próbálkoztam az elmúlt napokban, de menjünk csak sorjában, majd még jön a többi is, főleg, mivel van ami még erősen félkész állapotban leledzik.
Tegnap egyébként voltam a Gyöngyszigetben, köszönöm a tanácsot Anikó! Vettem szerelőpálcát, és sokkal jobb, mint a másik, szebben is lehet hajlítani, úgyhogy meg lett az első tényleg szép kerek hurkom, majd megmutizom, de sajna a fényviszonyok miatt nem tudtam még képet csinálni, mert arany színű a füli, és rettentően nehéz fényképezni.

De ami készült, egy bogyó Dia mintája alapján. Annyi változtatással, hogy a két oldalára nem tettem gyöngyöt és kapott egy ilyen kis nyelvet díszítés képpen. :)



Az alábbi pedig egy nem tudom mi lesz. Elvileg medálnak gondoltam, csak nem igazán van rendesen tartása, de fene tudja. Kész lett, de még nem vágtam el a damilt sem, mert nem tudom, hogy pontosan mi legyen vele. Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom. :)

2010. február 24., szerda

Mit olvasok?

Timitől kaptam ezt a kis játékot, amit köszönök neki ez úton. :) Régen rengeteg könyvet faltam, de manapság egyszerűen semmi időm nincs olvasni, de azért próbálkozom a kitöltésével. :)

1. Mi volt életed legrosszabb könyvélménye?
Candide, egyszerűen kínszenvedés volt végigolvasni, szörnyű volt!

2. Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?
Gyűrűk ura minden téren. Én magam is szeretnék egyszer úgy írni, mint Tolkien, úgy tudni mesélni, és megalkotni egy világot, ilyen mélységekig, ilyen jellemábrázolásokkal. Imádom!

3. Olvastál már olyan könyvet, ami komolyan a frászt hozta rád és félelmet keltett benned?
Nem szeretem a horrort filmben sem, úgyhogy könyv terén eleve nem is olvastam ilyesmit.

4. Mit használsz könyvjelzőnek?
Ami éppen jön. Régen volt sokféle könyvjelzőm, de volt már amikor blokkot tettem a könyvbe, mert épp az volt kéznél. :)

5. Mikor szoktál olvasni?
Régen rengeteget, alvás előtt, buszon, csak úgy délután. Manapság szinte egyáltalán, egyszerűen nincs időm. :( De Timi példáján felbuzdulva, majd a babának, amikor oda jutunk. :)

6. Mi volt az első könyved, amit olvastál?
Hűűű, fogalmam sincs, gondolom mesekönyv.

7. Puha kötésű, vagy kemény fedeles?
Igazából mindegy, a belbecs a fő.

8. Mit olvasol most?
A kérdéseket a "Mit olvasol?" játékban. :) Egyébként jelenleg semmit, elkezdtem a Katedrálist, meg valamikor még régebben a Twilight-ot, de nem haladok velük.

9. Hányadik oldalon jársz?
Passz.

10. Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön(Belefirkálsz,tönkreteszed véletlenül,leeszed...)?
Nem, szerintem még sose lett egy könyvemnek sem baja, vélhetően azért, mert eleve kevés van, rájuk nagyon vigyázok.

11. Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe az elolvasásban?
Ha teljesen ismeretlen, akkor igen. Kiskoromban mikor faltam a könyvtárat, mindig borító és cím alapján választottam, főleg mivel annyi könyvből máshogy nem is lehet.

12. És az oldalszám?
Semmiképp, A Gyűrűk ura első kötetét, vagy 600 oldal 1,5 nap alatt kiolvastam, bár utána eléggé fáradt volt a szemem ez tény. :)

13. Hátralapozol,hogy tudd mi lesz a vége?
Még sose történt ilyen.

14. Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Harry Potternek futottam neki másodízben azt hiszem.

15. Ért könyvekkel kapcsolatos baleset?
Hm...szerintem nem.

16. Eladod/elajándékozod a könyveidet, vagy mániákusan ragaszkodsz hozzájuk?
Nem szívesen, de ahogy mondani szokás időnként szükség törvényt bont.

17. Még a buliba is magaddal viszed az aktuális olvasmányodat, vagy csak otthon olvasol, esetleg más meghatározott helyen?
Buliba azért nem, de buszon, villamoson, metrón jó olvasni.

18. Tényleg, olvasol a mosdóban?
Nem igazán.

19. Vezetsz az olvasmányaidban valamilyen rendszert, felírod a megvett/megveendő/elolvasott könyveket, vezetsz olvasónaplót?
Ezt még iskolában kellett, azóta már magamtól nem. :)

+1:Még valami?
Passz. ^^

És, akiknek én tovább adnám ezt a kis könyves kérdéssort, a teljesség igénye nélkül újfent:
Süni, Mandy és Ági mama.

Napocskára várva, kérdéssel megtoldva

Egyszerűen nem jön a napsütés, akár mit is csinálok, néha picit kisüt, aztán köd, és eső napokig, nagyon nem szeretem ezt az időt, bár legalább már nincs csontig hatoló hideg, vehetjük ezt félsikernek.
Viszont nem tudok így fényképezni, mert ahhoz túl kis egyszerű gépem van, hogy lámpafénynél megcsináljam, mert akkor rém pocsékak lesznek a színek. :(

Minőségi szerelőpálca:
Viszont addig is kérdés, hogy legalább valami legyen a blogomban. Én budapesti vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy ki milyen boltot javasolna gyöngyös vásárlásra, ahol tényleg jó minőségű termék van, de azért nem túl drágán. Az a gondom ugyanis, hogy tegnap kb. 4 szerelőpálcát fogyasztottam el este, és végül nem tudtam összerakni, csak egy fél pár fülbevalót, mert egyszerűen lehámlott a borítás róluk, már egy sima hajlítástól is, amikor még a fogóval sem értem hozzá. Rettentő idegesítő volt. :(
Jelenleg a Blaha környékén lévő GyöngyHáz-ban vásárolok, mert közel van (1 villamos), sokszor útba esik, és szép nagy a választék. De kíváncsi vagyok, lenne-e más javaslat, ami lehetőleg nem webáruház, vagy van személyes átvétel, mert eleve pestiként nem szeretnék csomagköltséget fizetni, gondolom ez logikus. :)

Süthető gyurma:
A másik kérdésem süthető gyurmával kapcsolatos. Ki szeretném próbálni, és az a kérdésem, hogy lehet-e valahol Pesten kapni kis kiszerelésben, mert ahol eddig jártam mindenhol csak nagyobb adag volt egy csomagban egy színből, 4-500-ért. Egy szín pedig smafu, ha bármit el akarok kezdeni legalább 2-3 szín nem árt hozzá, az viszont már jelenleg nagy összeg nekem, hogyha netán nem menne, akkor kukában végezze. Azért tartok ugyanis picit a dologtól, mert olvastam, hogy célszerű elektromos sütőben kisütni, nekünk pedig gázos van, úgyhogy nem biztos, hogy működne a dolog.

Köszi előre is a tanácsokat, és remélem lassan jön a napsütés és tudok fényképezni! :)

2010. február 23., kedd

Becsavarodtam :)

Újabb spirál, csak mert tetszik, és nem tudtam, hogy ezt a barna gyöngyöt mihez használjam fel, mert amikor megvettem tetszett, de azóta valahogy alább hagyott iránta a lelkesedésem. :) Viszont ezzel a fehérrel jól mutat szerintem. Szándékozom még csinálni hozzá medált, és karkötőt is, már az ötlet meg van, viszont sose jutok el az elkészítésig, mert közben megint más ötletek jutnak eszembe, és más rég tervezett dolgok kerülnek elő, de majd csak ez is meg lesz egyszer. :)
A minta még mindig Zsuuu-tól van, köszi neki újra! :)


2010. február 22., hétfő

Játék Krisztallitnál és szülinap Beánál!

Krisztallitnál játék van, meseszép ezüst ékszerért, bár én úgyse nyerek, életemben nem nyertem semmit, de próba cseresznye! :)



Beánál pedig szülinapi játék, ugyanis egy éves lett a blogja. Remélem én is meg fogom érni majd az egy évet, drukkoljatok! :)

Lila szem

Rákattantam a lilára, no meg anyósom is lilás gyöngyöt hozott a minap, bár a képen kéknek látszik, de amúgy lila. Sajnos nem a legjobb minőségű a gyöngy, mert sokféle méretű, de igyekeztem összeválogatni a hasonlóakat. Kis virágot akartam csinálni, de a gyöngy mérete miatt végül nem az lett, hanem ilyen kis ovális, ami miatt kicsit afféle szemre hasonlít. :) Kap majd valami kis egyszerű vékony láncot is, bőrt, vagy effélét, jó eséllyel olyat, mint a dante, csak még ahhoz el kell néznem valami bolt irányba.
Kapott egy apró kis fülbevalót is, mivel a medál is kicsi, nem is illett volna hozzá nagyobb. Szereltem, másodjára. Habár nem lett szép kerek a hurkom, viszont legalább egyforma hosszú a két füli. :)



2010. február 20., szombat

Télbúcsúztató

Várjuk már a tavaszt, de végülis búcsúztassuk el a telet is. :) Párocskám azt mondta, amikor kész lett a medál, hogy karácsonyfadísz, és tényleg olyan hópehely jellege van, úgyhogy ezért is legyen ő, aki elbúcsúztatja a telet. És még kapott egy fülbevalót is. :) Ezen is van lila szívecske, mert nagyon megtetszett. :)



2010. február 19., péntek

Első szerelésem

Hát elkészült. Tegnap találtam Vaterán értelmes áron kúpos fogót, férjecském pedig megrendelte nekem és ma el is szaladtunk érte. :) Hazaértem a szerelőpálcákkal és a kúpos fogómmal és nem bírtam megállni, hogy ne ez legyen az első dolgom. :) A fogóm elég olcsóka volt, jobbra most nem telik, úgyhogy sejtésem szerint e miatt kissé roncsolja a szerelőpálcát, de ez van, majd óvatosan bánok vele, vagy esetleg van valakinek öltet, hogy tudom kivédeni, hogy ne szedje le a borítást a szerelőpálcáról a kúpos fogó? Esetleg, ha mondjuk lecsiszolom a fogót kicsit?
Lilás színeket dobtam amúgy össze, azok voltak itthon, és már régóta össze szerettem volna őket kombinálni, mivel még semmi lilát nem csináltam, és az is kell. :) Az egyik picit hosszabb lett, mivel még ez az első, de majd biztosan belejövök, és akkor szép szabályosak lesznek. Végülis két külön fülbe való a füli, úgy meg nem látszik az a fél centi különbség. :)


2010. február 18., csütörtök

Sweety donut á la Hungary, és tanács kérés

Vártam, vártam a napot, de helyette kaptam reggelre nagy ködöt, úgyhogy csak kénytelen voltam így fényképezni. Már tervben volt egy ideje, hogy kipróbálom, és meg is lett egy sweety donut, afféle nemzeti színekben, bár egész véletlenül, nem célzatosan. Csak épp ilyen színek voltak itthon. Annyiban lett más, hogy a zöld gyöngy nem tekla, úgyhogy picit más a mérete is, ezért a közepén két kását tettem mindenhol a csiszoltak közé, mert úgy éreztem, furin összehúzza, ha nem így teszem. Nyaklánca még nincs, azon még agyalok erőteljesen.
A mintát köszönöm Manonak!



No és akkor a kérdésem minden kedves segítőkész gyöngyöslány felé. :) Már egy ideje gondolkodom azon, hogy a szereléssel is megpróbálkozom, de nem tudom, hogy fogjak hozzá, milyen eszközök kellenek. Hallottam már hírét szerelőpálcának, de az így van, vagy egy drót, amit vágunk és kell hozzá csípőfogó is? Aztán van az a kúpos végű fogó is. De például az hogy megy, amikor a drót vége le van lapítva? Szóval minden érdekelne erről, hol lehet beszerezni az eszközöket, hobbiboltban, gyöngyös boltban, vagy barkácsboltban, és kb. mennyiért, hol olcsóbb stb. Előre is köszönöm a segítséget, jöhet akár e-mailben is, ha itt hozzászólás formájában hosszú lenne. :) Vagy akár elég nekem link is, ha valahol erről van írva, de én még nem találtam sajnos.

2010. február 16., kedd

Apróság

Nem tétlenkedtem ám a napokban, csak épp várom a napsütést, hogy fényképezhessek.
Ma sikeresen átadásra került a piros-fehér-zöld karkötő is, ami nagyon tetszett új gazdijának, aminek én nagyon örültem. Mondta, hogy majd mutogatja ismerősöknek, hátha másnak is fűzhetek. :)
No, de azért most is mutatok valamit, még hétvégén, amikor volt napocska fényképeztem le. Egy kis füli, bogyós a változatosság kedvéért. :)

Díj :)

Ez is eljött, pedig még alig kezdtem el a blogolást, szóval most nagyon örülök, és oda, meg vissza vagyok. :) Díjat kaptam, amire nem is gondoltam volna. Edittől jött a kis meglepetés, akinek ez úton is nagyon köszönöm. :)


Nem is tudom, miket írjak le magamról, mivel 7 dolgot kell, de próbálkozzunk:

- Imádok sétálni a kutyummal és a párommal, ez mindig kikapcsol, és meg tudjuk beszélni az aktuális történéseket. Gyerekként sose volt állatom, de az enyémnek lesz, és ez jó, szerintem remek dolog egy kis plüss. :)

- Szeretek játszani, és vallom, hogy az a jó, ha valaki egy nagy gyerek, és nem túl komoly felnőtt, mert akkor maradhat boldog sokáig, egyébként megsavanyodik.

- Vezetek a párommal egy gyerekeknek szóló klubot, szerepjátékos oldalt, amit szeretek csinálni, de néha rettenetesen fárasztó tud lenni. Egy fórumos szerepjátékról van szó, de táborok, találkozók is vannak, ami jó kis kikapcsolódás nekünk is. Ez a Nezabar.

- Imádom a sajtos-tejfölös tésztát, ezt bármikor megtudnám enni. :)

- Tervünk, hogy egyszer elköltözünk lehetőség szerint Olaszországba. Ebben az országban már túl sokat csalódtam, és a hideget sem szeretem.

- Legfőbb reményem, hogy egyszer sikerül elérni, hogy abból élhetünk, amit élvezünk, elindítjuk a saját kis vállalkozásunkat, amit majd a gyerkőcökre hagyhatunk, így lehetőségük lesz már valahonnan elindulni, amikor felnőnek.

- Erősen melankólikus jellem vagyok, ami művészi hajlamokkal megáldott, ellenben rettentő labilis, és sajnos ez rám is él. Nagyon hullámzó a hangulatom sokszor, de könnyű megvigasztalni, ez legalább pozitív. :)

És akkor az 5 személy, akiknek továbbküldöm a teljesség igénye nélkül:
Süni (Nagyon kedves hölgyemény, rá találtam elsők között a blogos hölgyemények közül, és most alkotói válságban is van, szóval drukkolok neki, hogy jobb legyen!)
Poé (Azok a gallérok lélegzetelállítóak!)
Annamuczi (Mert remek dolgokat látok a blogjában, és elsők között kezdett el tanácsokat adni.)
Ági mama (Biztosan rengeteg díja van már, de sokat ír a blogomba, amiért hálás vagyok, és szuperek a munkái is.)
Mandy (Tudom, hogy nem rég kapott díjat, de én is meglepem vele csak azért is. :))

A szabályok:
- kiteszem a logót a blogomba
- belinkelem azt a személyt, akitől kaptam
- írok magamról 7 dolgot
- megnevezek 5 blogot
- belinkelem a blogokat
- üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek

2010. február 14., vasárnap

Dante medál és egy fánk füli :)

Már egy ideje gondolkoztam, hogy kipróbálom a Dante medált, és péntek körül rá is szántam magam. Hát nem volt könnyű. A minta az ment, értettem könnyen, viszont olyan szorosra húztam az alját, hogy először beletört egy tű, a vége előtt 3 öltéssel, aztán letörött egy gyöngy, majd beletört még egy tű. Ez mindössze egy perc leforgása alatt. Na itt letettem, és felálltam az asztaltól. Végül sikerült a páromnak hála megnyugodni, lementünk venni tűt, és végül csak befejeztem, de megszenvedtem érte. Viszont nagyon tetszik, és az is mind hűűűzött és háázott, aki eddig látta. :)
A minta Zsuuu-é, ezer hála neki, hogy ilyen jól megcsinálta. :)
Tegnap elkészült az akasztója és egy vékony kék láncot kapott. Csináltam hozzá két fülit is, amik nekem olyan fánk hatást keltenek, és majd tervezek hozzá karkötőt is, és akkor ez lesz az első teljes három részes szettem. De már nagyon meg akartam mutatni. :) Azon a képen a legigazibbak a színei, amin csak a medál van. Hiába sütött a nap, a fényképezőm nem az igazi sajnos.







És végül, de nem utolsó sorban. Egy régebbi virágoskámat is sikerült immár napfényben lekapni, mostmár van lánca is a medálnak, találtam hozzá szép sárgát.

2010. február 13., szombat

Bogyóláz

Megint próbálkoztam a bogyókkal, bár a múltkori jobban sikerült, mert most nem illeszkedett elég szépen a gyöngy, de ez van, végülis nem lett rossz annyira. :) A kép nem a legjobb, mert nem voltam ma itt, hiába sütött a nap végre, muszáj voltam még reggel fényképezni, mert mire hazaértem addigra már teljesen sötét lett. Na nem baj, majd készítek valamikor jobb képet is. :)



2010. február 11., csütörtök

Kis virágos füli

A napokban találtam egy nagyon szép színű teklát, zöldes kék, nagyon beleszerettem. Már tartogatom egy ideje és nem tudtam, hogy mi legyen belőle, végül tegnap megpróbáltam a kis virágos mintámat átvariálgatni kisebb gyöngyből. Hozzácsaptam még a zöld kását, ami szintén nagyon tetszik, szép színe van, és fényeske is. Plusz egy kis fehér, és ő született. Kis apró fülik, de aranyosak lettek, én egészen beléjük szerettem. :) Sajnos ma rém rossz idő van, úgyhogy csak ilyen lett a fénykép, de remélem megint visszatér majd a napsütés mielőbb.



Aztán a már mutatott leveles háromszög mostmár lánccal. Kis egyszerű lett, de nem akartam túlbonyolítani, mert akkor nem a medálon van a hangsúly.

2010. február 10., szerda

Első megrendelésem :)

Hát ez is eljött, nagyon örültem ám neki. :) Egyik volt kolléganőmnek mutattam az oldalamat, és kért tőlem egy karkötőt. Annyi volt a kikötés, hogy piros, fehér, zöld legyen. Hát ez lett belőle. Élőben szebb persze, mint mindig, de a zöld gyöngy nagyon szép és a csiszolt is olyan kis fénylő. Közben csináltam ma láncot is a leveles háromszöghöz, de mire készen lett már sötét lett, mivel előtte még palacsintát is sütöttem, úgyhogy fénykép holnap, és egy bogyós fülit is, de annak még csak az egyik fele van meg és azt is már késő volt fényképezni. Termékeny napom volt. :)





És a ráadás, egy kép Cherry-ről és Sunny-ról, a kutyusunkról és a cicunkról, mert olyan arin összebújtak, és muszáj volt lekapnom. :)


2010. február 9., kedd

Leveles háromszög

Már régóta terveztem és most hétvégén kipróbáltam a leveles háromszög mintáját. Lusta voltam idejönni a vége felé a géphez megint megnézni, és nem értettem, miért nem akar jó lenni, és sajnos csak akkor esett le, amikor már kész lett. Nem igazán lett jó, bár a páromnak tetszik, de kicsi olyan furi, a végét elrontottam. Kissé olyan kinézete van, hogy is mondjam, mintha három mell lenne. :D Na sebaj, lesz ez még így se. :)



Viszont legalább tegnap sütött a nap, aminek nagyon örültem, úgyhogy fényképezgettem picit. A kis virágra nagyon büszke vagyok, eddig ehhez kaptam a legtöbb kommentet, pedig először nem is tetszett annyira. Szóval, ha már napfény volt, lefényképeztem újfent szebben, mostmár lánccal együtt.



És végül egy kép azokról, amiket eddig csináltam, mármint egy részéről, mert fülbevalók máshol vannak, de olyan jól mutatnak így egy helyen. :)

2010. február 7., vasárnap

Az első mintám - kis virág

Süni kérésre készült a minta, bár még életben nem csináltam, nem is értek hozzá, de azért remélem, hogy valamelyest érthető lett. :)
Méreteket nem nagyon tudok mondani, én egy jó nagy teklát tettem a közepére a széle meg kicsi teklák, talán 4 mm-s, de nem tudom, hogy nézik a méretet. De az a legkisebb fajta. A többi meg kása gyöngy.
Minta rajzolás közben rájöttem, hogy picit jobbá lehet tenni, ha kihagyunk a közepénél lévő díszítésből 1-1 gyöngyöt, tehát a kis teklákat nem három gyönggyel fűzzük körbe, hanem csak egy piros, egy arany van, úgy szerintem jobban jön ki, és mindig visszafűzzük az előző kör pirosába is. No, de majd még kísérletezem vele. :)

2010. február 6., szombat

Kisvirág

Agyalgattam, agyalgattam, és végül ez lett belőle. Már gondolkoztam egy ideje, hogy a fehéret kis pirossal kombinálom, mert az jól néz ki, aztán próbálgattam, hogyan fűzzem körbe. Nem lett tökéletes, mert a gyöngyök mérete nem a legjobb, de végülis nem lett rossz ahhoz képest, hogy nem mintából csináltam, és többször is visszabontottam. :) A páromnak tetszik legalábbis. ^^
Kis medál lesz belőle, csak megint nem tudom, hogy mire tegyem. Egyelőre egy szimpla ezüst láncra kerül rá, aztán még nézelődök majd a gyöngyös boltban.

2010. február 5., péntek

Újabb peyote háromszög

Már egy ideje agyaltam rajta, hogy ezt megpróbálom, belefoglalva csiszoltat is, csak nem tudtam, hogy kellene majd befejeznem a végét. Voltak is vele gondjaim fűzés közben, de végül ez lett belőle, remélhetőleg azért annyira nem rossz. Természetesen a fénykép most sem sikerült róla túl jól, élőben szebbek a színek, de mit tehetünk, ez van. Azért talán így se rossz. :)

2010. február 3., szerda

Kék medál hematittal

Hát tegnap sikerült kicsit megsebesíteni magam, kalapáccsal tettem fel képnek akasztót, és sikeresen ráütöttem a bal nagyujjamra. A gyöngyözés most 1-2 napig kisebb intenzitással zajlik, mert szép vízhólyagom lett, ami erősen hátráltat, de már szépen lappad lefelé. Addig is régebbi munkát mutatok. Ezt még elsők között gondoltam ki, a raw technika alapján, mivel nagyon tetszett ez a kék gyöngy, és találtam a kis hematit csepp alakú gyöngyöt is, akkor már összekombináltam. A lánc meg kis bogyós lett. Nem túl csicsás, kis egyszerű, a medál se nagyon, de a színek szépek szerintem. ^^



2010. február 1., hétfő

Piros spirál

Továbbra sem sikerül igazán jó képeket csinálnom, ez sem adja annyira vissza azt, ami a valóságban látszik. Kis piros spirál, nekem tetszik, olyan kis egyszerű, de csini fajta. ^^
A minta Zsuuu-tól van.